Yleisiä kysymyksiä

Energiahoito on laaja käsite. Energiahoidoksi voidaan laskea hyvin monia eri hoitomuotoja sen perusteella minkä toimintamekanismin kautta hoito vaikuttaa. Energiahoidoilla viitataan yleensä tekniikoihin, missä hoitovaikutus saadaan kiinalaisen lääketieteen määrittelemän ns. ihmisen energiajärjestelmän kautta.

Muutamia tunnettuja energiahoitomuotoja ovat mm: Reiki, Quantum Touch, Pranic Healing, Healing Touch. Energiahoidoksi voidaan laskea myös esim. homeopatia, sillä sen vaikutus ei perustu kemialliseen vaikutukseen kuten lääkkeillä, vaan sillä vaikutetaan ihmiseen energiajärjestelmän kautta.

Koska energiahoitoja on hyvin monenlaisia ja jokainen hoitaja on erilainen kannattaa käydä useammassa eri energiahoidossa jos ensimmäinen hoitaja ei vielä saa aikaan haluttuja tuloksia.

Hyvien hoitotulosten saaminen riippuu jonkin verran käytetystä tekniikasta mutta sitäkin tarkeämpää on hoitajan kokemus ja ammattitaito. Energiahoitotekniikka itsessään on vain työkalu, se miten ja mihin tuo tekniikka kohdistetaan, määrittää hyvin pitkälle sen, millainen hoitotulos saavutetaan.

Koska energiahoito vaikuttaa energia/hermojärjestelmän kautta, on sen vaikutus hyvin kokonaisvaltainen.

Käytännössä tämä tarkoittaa että hoidoilla saadaan tehokkaita tuloksia hyvin monenlaisissa vaivoissa.

Yleensä ajatellaan että tiettyyn vaivaan tarvitaan juuri tietty hoito. Tämä on totta länsimaisessa lääketieteessä missä hoidetaan yleensä oiretta eikä vaivan syytä, jota ei yleensä tiedetä. Energiahoidossa sen sijaan ei hoideta oiretta vaan hoidon vaikutus on koko kehon elinvoiman/immuniteetin voimistaminen. Kun keho saadaan toimimaan tehokkaammin ja sen paranemisvoima lisääntyy, lähes mikä tahansa oire voi hävitä.

Alla on lista erityyppisiä vaivoja, mihin asiakkaat ovat saaneet apua.
Lista kasvaa koko ajan sitä mukaa kun uusia asiakkaita uusine oireineen käy hoidoissa.

Stressi
Skolioosi
Kaikenlaiset selkäkivut
Masennus
SI-nivelen dislokaatio
Erimittaiset jalat
Lantion ja lonkan virheasennot
Pään luiden virheasennot
Eturauhasvaivat
Syysmasennus
Jäätynyt olkapää
Migreenikohtauksen poistaminen
Levottomat jalat
Tulehdukset
Rinnan alueen ahdistus
Verenvuodon tyrehdyttäminen
Verenpaine
Kolhut
Flunssa
Astma
Pitkittynyt kurkkukipu
Niskan rajoittunut liikerata
Kuukautiskrampit
Peräpukamat
Seksuaaliset ongelmat
Väsymys
Unettomuus
Erilaiset silmien ongelmat
Nikkeliallergia
Vatsahaava
Tinnitus
Alkoholismi
Koiran vino selkäranka
Suklaan himo
Fobiat
Seksuaaliset traumaattiset muistot
Paniikkihäiriö
Häiritsevät ajatukset jotka kehottavat väkivaltaan
Nettipornoriippuvuus
Alkoholismi
Koiran masennus
Koira-allergia
Sumuinen/tukkoinen/epätodellinen olo
Fibromyalgia
Parisuhdeongelmat
Nilkan virheasento
Virtsatietulehdus

Huomaa kuitenkin että tämä lista ei ole lupaus siitä että pystymme parantamaan jokaisen asiakkaan jolla on jokin näistä vaivoista.

Perusperiaate siitä mihin energiahoito auttaa on: kaikkeen, mutta kyse ei ole diagnoosista, vaan siitä mikä on kyseisellä henkilöllä vaivan takana oleva syy. Kahdella eri henkilöllä voi olla sama oire, mutta täysin eri syyt oireen takana. Tämä voi johtaa siihen että toinen saa apua yhdellä hoitokerralla, toinen kolmella ja kolmas ei saa apua ollenkaan(mikä on kyllä erittäin harvinaista). Eli kukaan hoitaja ei voi tietää varmaksi saatko sinä apua vaivaasi ennen kuin olemme tehneet muutaman hoidon ja nähneet miten sinun kehosi vastaa hoitoihin.

Ei sitten ollenkaan.

Energiahoito ei ole ”uskomushoitoa” kuten sitä valitettavasti joskus kutsutaan mediassa henkiöiden toimesta jotka eivät yksinkertaisesti tiedä mistä puhuvat.

Hoitovaikutus ei perustu plaseboon kuten yleensä luullaan. Hoito vaikuttaa autonomisessa hermostossa eli siinä osassa hermostoa mikä pitää yllä sydämen sykettä ja ruuansulatusta. Sairaudet johtuvat pitkälle häiriöistä juuri tällä alueella ja sinne energiahoitotekniikat vaikuttavat. Tämän vuoksi ei ole mitään väliä uskooko asiakas hoitoon vai ei.

Yhtä vähän kuin skeptikko voi vaikuttaa epäuskollaan oman ruuansulatuksensa toimintaan, on hänen epäuskollaan vaikutusta hoidon toimivuuteen. Ja onneksi on näin, sillä jos hoito perustuisi uskomiseen millään tavalla, en olisi saanut hoitotuloksia hoitajaurani alkutaipaleella koska minäkään en alussa uskonut, eivätkö asiakkaat, mutta hoidot tuottivat silti huimia hoitotuloksia ja siksi edelleenkin 16 vuoden jälkeen teen energiahoitoja.

Hoito toimii siis loistavasti myös pieniin lapsiin ja eläimiin ja umpimielisiin skeptikoihin mikäli sellainen suostuu ottamaan hoidon vastaan. Olen hoitanut muutamia vaimojen väkisin hoitoon raahaamia erittäin skeptisiä miehiä joiden ilme on ollut..sanotaanko vähintäänkin epäuskoinen kun he ovat katsoneet vierestä vaimon hoitoa.

Eräänkin naisen hoidon jälkeen oli sitten miehen hoidon vuoro. Miehen ilme oli siinä vaiheessa sellainen että ”Tämä on ihan hullua..juoksen kohta ovesta ulos”, mutta vaimo patisti miehen ottamaan hoidon kipeään selkäänsä. Ihmetys oli sitten sitäkin suurempi kun hoito auttoi saman tien kipuun.

Skeptikoiden hoito on siis tavallaan ollut hyvin palkitsevaa, sillä se ihmetyksen ilme mikä heidän kasvoiltaan olen nähnyt, on jotain sellaista jota ei juuri koskaan näe aikuisilla, eikä varsinkaan miehillä.

Aikuiset ovat muodostaneet oman maailmankuvansa johon harvemmin liittyy mitään muuta kuin ”synkkä materialistinen maailma”.  Kun sitten tapahtuu jotain, minkä ei pitäisi olla mahdollista, tapahtuu joko niin että henkilö hämmästyy ja innostuu tai sitten kieltää koko asian, koska se on uhka hänen maailmankuvalleen.

Mutta kaikesta huolimatta, hoito toimii.

Kun aloitin tutustumisen energiahoitoihin olin alussa skeptinen. Lähdin oikeastaan tälle tielle vain ottamaan selvää onko energiahoidot oikeasti totta vai “huuhaata”.

Kun sitten näin hoitotuloksia riittävästi ja pääsin alkuskeptisyyden yli, heräsi minussa valtava innostus ja palo oppia kaikki tehokkaimmat tekniikat ja samalla ymmärtää miten hoidot oikeasti vaikuttavat. Minulle ei riitä että useissa hoitotekniikoissa puhutaan jostakin mystisestä “elämänenergiasta” jota “kanavoidaan” hoidettavaan ja sitten jotenkin maagisesti ihmiset saavat apua.

Sen minkä tiesin tuossa vaiheessa oli seuraavat faktat omien testieni ja kokemusteni perusteella:

 1. Energiahoidot toimivat ja tuottavat konkreettisia tuloksia joita ei voida selittää pelkästään plasebolla. Vaikean skolioosin oikeneminen alle 10 minuutin hoidolla oli yksi todiste tästä.
 2. Energiahoidot toimivat riippumatta siitä uskooko hoitaja tai asiakas hoidon tehoon. Edellä mainittu skolioosi todistaa myös tämän asian puolesta, sillä en minä, eikä asiakkaani uskonut että kyseinen hoitotulos olisi mahdollinen, silti skolioosi oikeni silmieni edessä.

Se mitä en ymmärtänyt oli se, että mikä vaikutusmekanismi hoitojen taustalla oikeasti on. Hoitotuloksiin täytyi mielestäni olla edes jonkin verran maanläheisempi selitys kuin mystinen energia mitä hoidossa käytetään.

Vähitellen hoitoja tekemällä ja ihmisen toimintamekanismeihin syventymällä alkoi minulle paljastua kuva siitä mikä on esim. tuollaisen skolioosin taustalla oleva syy ja mitä energiahoitotekniikka itse asiassa ainakin tuossa tapauksessa kehossa tekee.

Lyhyt vastaus: Suuri osa energiahoidon tehosta perustuu kroonisen stressin purkamiseen autonomisesta hermostosta. Skolioosi on usein vain krooninen jännitystila kehon syvissä lihaksissa jota ylläpitää autonominen hermosto. Tuon tyyppinen stressitila voi olla kehossa koko elämän läpi eikä se poistu millään määrällä hierontaa, rentoutusharjoituksia eikä oikeastaan millään muullakaan hoitomenetelmällä mihin olen törmännyt.

Mitä energiahoitotekniikat sen sijaan tekevät, on se, että ne purkavat kehosta tuota erittäin syvällä hermostossa olevaa stressiä ja kun tuon tyyppinen stressitila saadaan purettua kehosta pois, keho rentoutuu hyvin syvällisellä tasolla, paranemisprossit aktivoituvat ja “ihmeitä” alkaa tapahtua.

 

Tämä riippuu hyvin monesta tekijästä eikä tähän ole yhtä oikeaa vastausta.

Koska hoidon tarkoitus on aktivoida kehon omaa paranemisjärjestelmää ei energiahoito ole samanlainen mekaaninen toimenpide kuin esim. hampaan poisto.

Paranemisnopeuteen vaikuttaa mm:

 1. Vaivan vaikeus
 2. Asiakkaan yleinen terveydentila
 3. Asiakkaan elintavat

Vaivan vaikeus

Tätä on itse asiassa vaikea tietää vaivan perusteella. Joskus pitkään ollut krooninen vaiva, esim. vuosia vaivannut jäätynyt olkapää joka on kuvattu ja josta on löytynyt kalkkia, kulumaa, luupiikkejä jne. saattaa olla helppo hoidettava energiahoidoilla. Joskus taas pieni vaiva joka paranee itsekseenkin, ei juurikaan edisty hoitojen seurauksena. Eli jos luulet että sinulla on vaikea tai jopa mahdoton vaiva, voi se olla itse asiassa muutaman minuutin mittaisen hoidon jälkeen poissa. Mutta tätä en edes minä tiedä ennen kuin olen hoitanut vaivaasi ja nähnyt miten oire alkaa helpottaa.

Asiakkaan yleinen terveydentila

Koska paraneminen riippuu pitkälle kehon elinvoimasta ja kyvystä parantua, ovat nuoremmat henkilöt yleensä etulyöntiasemassa tässäkin asiassa. Samoin mitä parempi yleisterveys, sitä enemmän elinvoimaa kehossa on ja mitä enemmän elinvoimaa kehossa on, sitä nopeammin se pystyy paranemaan.

Asiakkaan elintavat

Elintavoilla on tietysti myös vaikutusta. Terveemmin elävillä on enemmän elinvoimaa käytössään epäterveisiin verrattuna. Eli jos et nuku tarpeeksi, rehkit liikaa, syöt epäterveellisesti ja vielä myrkytät itseäsi tupakalla/alkoholilla joutuu kehosi tekemään hurjasti enemmän töitä pitääkseen sinut hengissä ja se kuluttaa elinvoimaa. Jos taas elät terveemmin on kehollasi enemmän elinvoimaa käytössään sairaudesta toipumiseen.

 

Näiden lisäksi vaikuttaa se mitä energiahoitotekniikkaa käytetään ja miten se kohdistetaan parhaan hoitotuloksen saavuttamiseksi. Nämä ovat sitten hoitajasta riippuvia tekijöitä.

Eli paranemisnopeuteen vaikuttaa niin monta tekijää että kysymykseen “montako hoitokertaa tarvitaan” on mahdotonta antaa tarkkaa vastausta.

Voimme antaa kyllä jotain arvioita sen perusteella mitä kokemuksen kautta olemme oppineet.

Suuri osa asiakkaista paranee kokonaan tai saa merkittävää apua vaivoihinta 1 – 5 hoitokerralla. Nyt siis puhutaan vaikeista kroonisista vaivoista jotka ovat olleet vuosikausia ja joihin on yleensä kokeiltu kaikkea. Kun ottaa huomioon miten vaikeita tapauksia hoitoon tulee, on tuo viisikin hoitokertaa todella vähän ja yhden hoitokerran ”ihmeet” ovat monille todella ihmeitä.

Monet tulevat energiahoitoon vasta sitten kun kaikkea muuta on kokeiltu ja on hyvin tavallista että asiakas luettelee pitkän listan hoitoja mitä on kokeilu tuloksetta ennen energiahoitoja. Esim. kroonisissa selkäkivuissa kuulee monesti listan: ”Olen käynyt lääkärissä, fysioterapiassa, hierojalla, kiropraktikolla, osteopaatilla, naprapaatilla, jäsenkorjaajalla.. ja olen saanut apua korkeintaan 3 päiväksi..tuntuu että tähän ei auta oikein mikään.”

Energiahoidot auttavat monesti näinkin vaikeissa tapauksissa. Miksi? Koska vaikutusmekanismi poikkeaa oikeastaan täysin siitä mitä muissa menetelmissä tehdään.

Erilainen lähestymistapa – erilaiset tulokset.

 

Ensimmäisen hoidon alussa kartoitetaan vaivat mihin asiakas haluaa apua. Erityisen tärkeää on paikallistaa vaivan syy jotta hoito osataan kohdistaa mahdollisimman tarkasti oikealle alueelle. Mitä tarkemmin syy saadaan selville, sitä nopeammat tulokset.

Varsinaisen hoidon alussa tehdään ns. energeettinen jäsenkorjaus missä kehon asentovirheet mitataan ja korjataan. Tarvittaessa kartoitetaan tunnepuolen stressit ja niitä puretaan autonomisesta hermostosta syvempien hoitotuloksen saamiseksi. Jos henkilö tulee hoitoon tunnepuolen ongelman takia, siirrytään tämän jälkeen kyseisen trauman/stressin poistoon.

Lopussa teemme vielä paikallishoitoa oirealueelle mikäli esim. kipua vielä tuntuu. Suurin osa kroonisista kipupotilaista on heti hoidon jälkeen täysin kivuttomia, monesti ensimmäistä kertaa moneen vuoteen. Tämä on monille ihmeellinen hetki ja siinä kohtaa kuulee kommentteja tyyliin “tuntuu ihmeelliseltä.. mutta minuun ei koske ollenkaan!”

Käytännössä hoito tapahtuu välillä seisten/istuen/hoitopöydällä maaten. Vaatteet pidetään aina päällä koska ne eivät haittaa energiahoitotekniikoita.

 

Olen tutustunut ja opiskellut pitkän listan erilaisia energiahoitotekniikoita, tässä muutamia:

 • Body Code
 • Cammalot Seichem®
 • Domancic Method
 • EFT
 • Emotion Code
 • EmoTrance
 • Hypnoosi
 • Kalevalainen jäsenkorjaus
 • Lifeline Technique
 • Magnified Healing®
 • Matrix Energetics®
 • Matrix Reimprinting
 • Pranic Healing
 • Quantum Touch®
 • Reiki
 • Shamballa Multidimensional Healing®
 • Shiatsu
 • TAT
 • Tong Ren
 • Violetti Liekki Reiki
 • Yuen Method

Alussa luulin että on olemassa yksi maaginen tekniikka jonka löydettyäni kaikki vaivat paranevat tuosta vain ja siksi ahmin erilaisia tekniikoita hurjalla tahdilla. Vähitellen aloin ymmärtää että ei ole olemassa yhtä oikeaa ja tehokkainta tekniikkaa, on vain erilaisia lähestymistapoja hoitamiseen.

Kaikki hoitotekniikat siis toimivat ja tuottavat tuloksia, koska ne perustuvat samaan perusvaikutusmekanismiin mikä on kaikissa energiahoidoissa. Hoitotulosten kannalta melko paljon on kuitenkin kiinni siitä miten hoito kohdistetaan. Eli mikä tekniikka valitaan kyseiselle asiakkaalle ja kyseiseen vaivaan, on jonkin verran merkitystä.

Nykyinen tekniikka mitä käytän on kaikkien opiskelemieni tekniikoiden summa lisättynä kaikella sillä ymmärryksellä mitä vuodet ovat opettaneet.  Hoitotekniikka ei ole vain yksi tekniikka, vaan energiahoitomenetelmä joka sisältää useita tekniikoita joilla saadaan hyviä hoitotuloksia eri tyyppisissä vaivoissa. Hoitomenetelmän nimi on BodyMind Energy Balancing Method ja sitä voit myös sinä oppia Suomen Energiahoitajien kursseilla jossa toimin kouluttajana.

bodymind-logo

 

seh-logo-pieni