Petri Filipczak
Petri FilipczakEnergiahoitaja/kouluttaja

Olen syntynyt Iisalmessa ja asun nykyään Joensuun lähellä Kontiolahdella. Koulutukseltani olen Filosofian Maisteri ja valmistuin Kuopion Yliopistosta vuonna 2001.

Tutustuin energiahoitoihin Tampereella vuonna 2001 ja olin alussa hyvin skeptinen koko asiaa kohtaan. Koska periaatteeni on aina ollut ”otan asioista itse selvää” niin kävin ensimmäisen energiahoitokurssini ja aloin tekemään hoitoja tarkoituksenani saada selville onko energiahoidoissa mitään perää vai onko kyse “huuhaasta” kuten yleensä ajatellaan.

Kävin ensimmäisen kurssini ja aloin testaamaan miten hoidot toimivat läheisiini ja tuttaviini. Odotukseni eivät olleet kovin korkealla mutta siitä huolimatta hoitotulokset yllättivät minut ja hoidettavani. Alussa pyrin selittämään hoitotulokset pois ajatellen että “ehkä se oli plaseboa” tai “ehkä se sattui paranemaan muuten”. Alkuun siis en ottanut hoitotuloksia kovin vakavasti koska en halunnut olla liian hyväuskoinen ja tulla huijatuksi.

Mutta hoitotuloksia tuli yksi toisensa perään ja jotkin tulokset vaikuttivat suorastaan ihmeparanemisilta.

Jossain vaiheessa oli vain pakko myöntää että hoidot toimivat ja tuottavat hyvin konkreettisia tuloksia, riippumatta siitä uskonko minä hoitajana hoitoon tai uskooko asiakas hoitoon. Kun sitten alkuskeptisyyteni alkoi väistyä, syttyi minussa valtava innostus ja aloin ahmia tietoja ja kursseja tarkoituksenani oppia kaikki tekniikat mitä suinkin löysin. Tavoitteeni oli löytää parhaat tekniikat joilla voisin auttaa, oli asiakkaan vaiva mikä tahansa.

Jossain vaiheessa kun kerroin netissä miten energiahoidoilla voidaan oikoa skolioosi, houkuteltiin minut pitämään ensimmäinen energiahoitokurssi. Koulutukseni sai hehkutusta, joka johti siihen, että minut kutsuttiin pitämään toinen kurssi ja sen jälkeen kolmas jne. Nykyään koulutan energiahoitoja Suomen Energiahoitajissa.

Nykyään tavoitteeni on auttaa näitä tekniikoita tulemaan tavallisen kansan tietoisuuteen jotta energiahoidon hyödyt saataisiin kaiken kansan käyttöön.

Se mikä nykyään eniten harmittaa, on se väärä kuva minkä mediasta usein kuulee kun puhutaan energiahoidoista ”uskomushoitoina”. Tuollainen väärä tieto voi pahimmillaan tehdä sen, että kun joku ei saa apua vaivoihinsa lääketieteen puolelta, hän ei käy edes kokeilemassa energiahoitoja koska niitä on hänelle mainostettu tehottomina.

Olen varma että energiahoidot ovat osa tulevaisuuden terveydenhuoltoa. Kyse on vain siitä kuinka kauan menee ennen kuin tämän hoitomuodon hyödyt ymmärretään.