Yleensä ajatellaan että tiede ja luontaishoidot ja varsinkin “energiahoidot” ovat hyvin kaukana toisistaan. Luontaishoidoista puhuttaessa varsinkin mediassa kuulee käytettävän ilmaisua “uskomushoidot” mikä on mielestäni harhaanjohtavaa ja suorastaan vahingollista, sillä se voi aiheuttaa sen, että joku joka voisi saada apua, ei sitä hae koska hänet on aivopesty ajattelemaan että kyseiset hoidot ovat tehottomia.

Syy miksi ajattelen näin on se, että olen omakohtaisesti tehnyt energiahoitoja 13 vuoden ajan ja nähnyt käytännössä miten äärimmäisen tehokkaita hoitoja ne voivat olla. Monet asiakkaat jotka ovat käyneet läpi pitkän listan erilaisia hoitoja/terapiaa ja ovat jo menettäneet toivonsa siitä että heitä pystyisi enää kukaan auttamaan, ovat saaneet energiahoidoista avun. Kun noita tapauksia tulee eteen tarpeeksi monta, ei voi kuin alkaa ihmetellä miksi näitä hoitoja ei käytetä laajasti terveydenhuollon piirissä. Selvästi ne toimivat ja auttavat ihmisiä sekä eläimiä, niin miksi näitä ei käytetä? Luulisi että ihmisten hyvinvointi olisi kaikkein tärkein asia ja jos kerran on olemassa tehokkaita keinoja, niitä käytettäisiin.

Ennakkoluulot

Monilla on varmasti ennakkoluuloja kun he kuulevat energiahoidoista ensimmäisen kerran. Niin oli minullakin, vaikka olen aina ollut hyvin avoin kaikelle “mystiselle”. Ensimmäisen kerran energiahoidoista kuullessani vuonna 2001 käsitykseni oli että energialla hoitaminen on ehkä mahdollista mutta siihen pitää olla erikoiskyky mikä löytyy ehkä Tiibetiläiseltä munkilta, joka on meditoinut ikänsä jossain Himalajan luolassa. En millään voinut alussa uskoa että näitä hoitoja pystyy tekemään kuka vain ja sitä kautta todistamaan itselleen että “homma toimii”. Sillä jokainen joka alkaa tehdä näitä hoitoja itse, ja tekee niitä riittävän pitkään, ei voi kuin vakuuttua niiden toimivuudesta. Tuossa vaiheessa hän on samassa tilanteessa kuin minä nyt ja ihmettelee miksi näitä hoitoja ei käytetä laajemmin.

Tieteellinen todistus

Se mitä kerron näissä artikkeleissä ei ole “totuus” vaan tieto on peräisin osaksi erilaisten luontaishoitojen koulutuksista mutta ennen kaikkea tieto on havaittu toimivaksi käytännössä hoitamalla oikeasti vaikeuksissa olevia ihmisiä ja auttamalla heitä.

Yksi periaate minkä mukaan toimin on:

“Käytä vain sitä mikä toimii ja heitä syrjään se mikä ei toimi, riippumatta siitä miten hieno teoria sen takana on”.

Sekä

“Jos jotain ei ole vielä osattu selittää tieteellisesti, mutta se toimii käytännässä, käytä sitä!”

Minulle ei siis ole väliä, onko jonkin tekniikan takana tieteellisesti todistettu teoria vai ei. Jos jokin toimii käytännössä, sitä voi käyttää vaikka teoriaa ja todistusta siitä ei vielä olisikaan. Sillä jos jokin toimii, se toimii koska se perustuu toimiviin luonnonlakeihin. Jos se ei perustuisi, ei se myöskään toimisi. Yksinkertaista logiikkaa.

Tiede ja asioiden todistelu on hieno asia ja siihen tulee tottakai pyrkiä. Ongelmana on vain se, että jos meillä on toimiva asia, esim. vasara jolla voimme rakentaa talon, mutta emme suostu sitä käyttämään koska sitä ei ole todistettu, emme pääse rakentamaan taloa ehkä koskaan, varsinkaan jos kellään ei ole kiinnostusta tai rahaa laittaa tutkimukseen.

Tutkimukset maksavat paljon ja tällä hetkellä niitä rahoittavat eniten ne, jotka haluavat todistaa oman tuotteensa toimivaksi. Puolueetonta tutkimusta on valittettavasti siis hyvin vähän koska raha ratkaisee.

Monet ajattelevat että energiahoitojen tehosta ei ole olemassa mitään tieteellistä näyttöä. Monet ovat väärässä sillä energiahoitojen vaikutuksia on tutkittu ja tutkimuksista on tehty myös ns. meta-analyyseja joiden antama näyttö on paljon vahvempaa kuin yksittäisten tutkimusten. Näissä meta-analyyseissä on havaittu energiahoitojen teho. Olen myös kuullut että meta-analyyseillä on tutkittu myös lääkkeiden todellista tehoa ja on huomattu että monien lääkkeiden teho laajemmin asiaa katsottuna ei poikkea juurikaan plasebosta. Eli näyttää siltä että mihin ihmiset yleisesti hyvin vahvasti uskovat perustuu enemmän “huuhaahan” kuin varsinainen “huuhaa”.

Mutta nuo ovat siis niitä tieteellisiä tutkimuksia joille ei minulla ole niin suurta merkitystä, sillä vain käytöntö on se joka merkitsee. Jos joku saa avun vaikeaan masennukseen tai selkäkipuun, on se hänellekin ainoa asia millä on merkitystä. Teoreettisia todistuksia kaipaavat yleensä vain he, jotka saavat hupinsa väittelyistä ja asioiden teoreettisestä pyörittelystä.

Annan tässä kuitenkin yhden viitteen tutkimuksiin jos lukija haluaa nähdä vahvaa tieteellistä todistusaineistoa. Yksi parhaista tutkimuksista, tai sarjasta tutkimuksia, sillä nämä on toistettu monta kertaa eri tutkimuslaitoksissa, on hiiriin istutetun agressiivisen syövän parantaminen energiahoidoilla.

Näistä tutkimuksista lyhyesti:

  • Tutkimusmalli: Otetaan hiiriä ja ruiskutetaan hiiriin agressiivinen syöpä. Tämän jälkeen hiiriä on yritetty parantaa kemoterapialla, leikkauksilla jne menetelmillä mutta yksikään hiiri ei ole selvinnyt yli 27 päivää ruiskeen antamisen jälkeen.
  • Näitä tutkimuksia on tehty monia vuosikymmeniä joten tämä tutkimusmalli on hyvin tunnettu.
  • Bill Bengston on tehnyt sarjan tutkimuksia joissa tavoitteena oli nähdä saadaanko energiahoidoilla vaikutusta hiirten selviytymiseen. Alussa tavoite oli saada edes yksi hiiri selviämään päivään 28 mikä olisi ollut ennennäkemätön tulos. Tämä olisi todistanut energiahoitojen tehon aukottomasti.
  • Tutkimusten tulos oli shokeeraava: Kaikki hiiret paranivat täysin syövästä.
  • Parantuneet hiiret elivät normaalin elinajan eikä yhdellekään hiiristä syöpä uusinut.
  • Parantuneet hiiret olivat parantumisensa jälkeen immuuneja syövälle – hiiriin yritettiin tartuttaa syöpä uudella ruiskeella mutta se ei enää tarttunut.
  • Tutkimukset on toistettu monia kertoja useissa tutkimukslaitoksissa samoin tuloksin.

Jos haluat tutkia asiaa lisää katso alla oleva video josta löydät myös viitteet tutkimuksiin

 

Miten energiahoidoista voi oikeasti vakuuttua?

Ylläolevat tutkimukset ovat vakuuttavia mutta vieläkin vakuttavampaa on nähdä itse hoitojen vaikutus kerta toisensa jälkeen. Mikään ei muuta uskomusjärjestelmää niin tehokkaasti kuin toistuvat voimakkaat kokemukset.

Eli jos joku haluaa oikeasti tietää onko näissä asioissa todella perää, kannattaa opetella itse hoitamaan ja todistaa sitä kautta itselleen että hoidot toimivat eivätkä perustu plaseboon tai sattumaan. Sillä jos minä tai joku muu hoitaa kyseiseltä henkilöltä jonkin vaivan pois, voi hän aina ajatella että “se olisi parantunut muutenkin” tai “nyt ne masennuslääkkeet alkoivat yhtäkkiä toimia”.

Kun kyse on asiasta mikä ei ole yleisesti hyväksytty, ihmisella on vahva uskomus että kyseinen asia ei voi olla totta ja hän pyrkii alitajuisesti selittämään “ihmeen” pois jollakin normaalilla selityksellä. Sillä jos hän uskoo että nyt tapahtui jotain ihmeellistä, joutuu hän miettimään koko maailmankuvansa uudelleen ja hyvin harva on siihen valmis.

Tilanne on eri, kun hoitoja alkaa tehdä itse ja tekee niitä tarpeeksi kauan. Alussa tulokset voivat tuntua ihmeiltä ja niitä selittää pois(minäkin tein alussa näin), mutta kun aikaa kuluu ja ihmeistä alkaa tulla arkipäiväisiä niitä ei enää pysty/jaksa selittää pois ja hoitotuloksista alkaa tulla normaaleita. Uskomusjärjestelmän muutos vaatii siis aikaa ja paljon toistoja jotta ihmiseen istutettu “totuus” pääsee muuttumaan.

Jossakin vaiheessa hoitojen voimaan alkaa uskoa ja kun mennään vielä pidemmälle uskomus muuttuu tiedoksi ja siinä vaiheessa on aivan sama mitä muu maailma asiasta ajattelee sillä “he eivät ole tutustuneet asiaan tarpeeksi, he eivät vain tiedä”.

Minä pääsin tuohon mielentilaan noin 5 vuotta sitten kun hoidin vaikeaa skolioosia ja se oikeni kokonaan noin 10 minuutin hoidolla. Ennen tuota olin hoitanut kipuja ja muita ongelmia useita jo useita vuosia mutta takaraivossa oli edelleen silti pieni skeptikko joka yritti selittää parantumisia pois. Tuota nopeaa ja pysyvää skolioosin oikenemistä en pystynyt millään selittämään enää pois ja tässä kohtaa uskoni vaihtui tiedoksi ja tuo viimeinen epäilijä minussa sai pysyvästi kenkää.

Noista skolioosin oikomisista on nykyään tullut arkipäivää, mutta se ensimmäinen oli todellakin järkytys sillä silmieni edessä tapahtui jotain minkä ei olisi pitänyt olla mahdollista, tai näin minulle oli uskoteltu.

Joku voi nyt ajatella että minulla on jokin erikoiskyky jos kerran oikeasti olen jotain tuollaista tehnyt. Mutta kun minä olen aivan tavallinen kaveri ja paras todistus siihen on monet meidän kouluttamat hoitajat, jotka tekevät nyt vastaavia “ihmeitä” omilla vastaanotoillaan. “Oletko sinä jokin noita-akka” ja “miksi et ole tehnyt tätä ennen”, sai yksi fysioterapeutti kuulla asiakkailtaan kun hän oli alkanut tehdä energiahoidolla kehon virheasentojen korjaamista. Kyseinen fysioterapeutti kysyi myös meiltä opittuaan tekniikoita: “Miksi kukaan ei ole kertonut näistä tekniikoista aikaisemmin?”

Luontaishoidot valtamediassa

Niin, miksi luontaishoidoista ei kuule mediassa kuin latistavia kommentteja? Kenen intressejä palvelee levittää väärää tietoa tai uutisoida yksipuolisesti vain harvinaisista negatiivisista yksittäistapauksista missä joku häiriintynyt henkilö on ollut “hoitamassa”. Miksi valtamediassa ei kuulla niistä upeista hoitotuloksista mitä tuhannet ihmiset ovat kokeneet?

Alussa ajattelin että kyse on vain tietämättömyydestä, mutta vuosien varrella on alkanut vähitellen tuntua, että vallitseva tilanne ei voi olla sattumaa. Asiaa voisi spekuloida paljonkin, mutta en siihen lähde koska oikeasti en asiasta tiedä.

Se mitä toivoin on, että tieto näiden hoitojen todellisesta tehosta leviäisi jotta yhä useampi tietäisi hoidoista edes sen verran että uskaltaisi kokeilla hoitoja. Ja kokeilla vaikka vasta sitten kun kaikki muu on jo kokeiltu ja kaikki ovat sanoneet että “sinua ei voi auttaa, olet mahdoton tapaus, opettele elämään vaivasi kanssa”. Sillä toivoa tuossa vaiheessa ei todellakaan tarvitse heittää, siitä ovat todistuksena lukuista asiakkaat jotka ovat olleet suorastaan vihaisia siinä vaiheessa kun ovat lopulta saaneet avun. Vihaisia mistä? Siitä että kukaan ei ollut heille aikaisemmin kertonut että on olemassa oikeasti tehokkaita keinoja auttaa niinkin vaikeissakin ongelmissa mitä heillä on ollut.

Eiköhän tässä ollut tarpeeksi asiaa yhteen artikkeliin 🙂

Lisää artikkeleita on tulossa, käy välillä katsomassa.